Geld ophalen met je klas of school? Zo kan dat!

In Nederland zijn er 3000 kinderen blind of slechtziend. Zij kunnen niet zomaar hun schoolboek lezen, of een leuk tijdschrift bijvoorbeeld. Bij Dedicon helpen we hen door ervoor te zorgen dat (school)boeken, kranten en tijdschriften wel gelezen kunnen worden door mensen die blind of slechtziend zijn. En jij kunt meehelpen. Kom in actie!

Wat kan je doen?

Je kunt op allerlei manieren met je klas of school in actie komen voor Stichting Dedicon. Er zijn allerlei toffe acties te bedenken rondom lezen. Organiseer een leesmarathon en haal geld op voor ieder uur dat je leest. Of een voorleesactie, waarin je zolang mogelijk probeert voor te lezen met de klas. 

Natuurlijk kun je ook een sponsorloop opzetten; zet een route uit om de school en laat je sponsoren door familie en vrienden. Of laat iedereen spullen inzamelen om te verkopen op een rommelmarkt. Zin om creatief aan de slag te gaan? Organiseer een voorstelling en haal geld binnen met de kaartverkoop.

Gebruik ons actiemateriaal

  • Heb je een sponsorlijst nodig voor je leesmarathon, sponsorloop of andere deur-aan-deur actie? Wij hebben er al eentje voor je gemaakt. Klik op de afbeelding hieronder om de sponsorlijst te downloaden. Heb je er een heleboel nodig? Vraag dan een pakketje met sponsorlijst aan.

Screenshot sponsorlijst

  • Natuurlijk wil je aan donoren laten zien waar het geld heen gaat. Deel deze leuke filmpjes over de verschillende soorten school- en studieboeken die we maken.
  • Dieper het onderwerp induiken? Vraag bij ons braille-alfabetjes aan. Bomvol leuke weetjes, grappige opdrachten en natuurlijk alles over braille. 

Tips om meer uit je actie te halen

  • Contant geld is niet altijd makkelijk. Je kunt ook een online actiepagina aanmaken waarmee je digitaal geld kunt inzamelen. Er zijn verschillende gratis websites, zoals doneeractie.nl
  • Gemakkelijk geld ophalen? Stuur eens een betaalverzoek. Via WhatsApp bijvoorbeeld. Dat kan bij bijna iedere bank. 
  • Deel je actie zoveel mogelijk. Al gedacht om je sponsorlijst mee te geven aan ouders op hun werk? Social media? WhatsApp? En natuurlijk langs de buren. 
  • Herhaal! Schrijf af en toe een update en stuur mensen een reminder. 

 

De opbrengst gaat naar deze projecten

Afbeelding
Een jongen kijkt naar een tekening van Nijntje die een zwembroek aan heeft en naast een emmer staat.

Nijntje voor blinde kinderen

Wie kent Nijntje niet? Het zijn misschien wel de allerleukste kinderboeken: verhalen over Nijntje en zijn vriendjes. Kinderen die niet goed kunnen zien, missen de verhaaltjes en leuke plaatjes van Nijntje. Daarom willen we een Nijntjeboekjes maken voor blinde kinderen. Help jij mee om ervoor te zorgen dat ook blinde kinderen van Nijntje kunnen genieten?

Afbeelding
Voelbare tekeningen van verkeersborden in kleur

Voelbare tekeningen voor blinde kinderen

Niet altijd weten blinde leerlingen hoe iets eruit ziet of hoe in iets in elkaar zit. Veel dingen zijn te groot, te klein of te ver weg om te voelen. Daarom hebben wij voelbare tekeningen gemaakt van allerlei onderwerpen. Zo kunnen ook blinde leerlingen kennismaken met bijvoorbeeld emoticons, bomen en verkeersborden. Met jouw hulp kunnen we ervoor zorgen dat we meer concepten op de tast kunnen maken voor die leerlingen.

Vragen? Mariska helpt je verder met je actie!

Afbeelding
Portretfoto Mariska Sturkenboom

Mariska Sturkenboom

Subsidiespecialist