Stembiljetten

Zelfstandig stemmen? Een mensenrecht!
Het recht om te stemmen is een mensenrecht. Maar zelfstandig kunnen stemmen, is voor veel mensen nog niet vanzelfsprekend. In veel gevallen zelfs onmogelijk. En dat is best gek. Want voor mensen met een beperking is dit recht nog eens benadrukt in artikel 29 van het VN-Verdrag inzake de Rechten van Personen met een Handicap.

Toch zijn er oplossingen. Ze zijn makkelijk te implementeren, de kosten vallen reuze mee. Te denken valt aan stembiljetten in braille. Maar ook kieslijsten in braille, grootletter en gesproken vorm. Ook handig voor mensen met dyslexie trouwens. Overheden kunnen deze laten produceren bij Dedicon. Het wordt geregeld met een eenvoudig telefoontje. Zo simpel kan het zijn.

Video: op 20 maart 2019 had Grave een primeur; mensen met een visuele beperking konden zelfstandig stemmen. Onze geluidstechnicus Theo was een van de gelukkigen.

Neem contact op met onze adviseurs voor meer informatie of advies over stembiljetten en kanditatenlijsten. We vertellen u graag meer over onze producten en diensten op het gebied van toegankelijke informatie.

Afbeelding
Portretfoto Jacques Schuiling

Jacques Schuiling

Senior specialist toegankelijke informatie