Tastbaar Tour de France

Voelbare overzichtskaart en bergétappes
“Ik ben een liefhebber van de Tour de France en er ieder jaar weer houdt de wielertour mij in de greep. Maar ik ben blind. Ik zou graag willen weten hoe het parcours van de Tour de France 2019 loopt. Is er een voelbare overzichtskaart?”

Met deze vraag klopte een van de klanten aan bij Bibliotheekservice Passend Lezen. De Bibliotheekservice schakelde vervolgens Dedicon in om het Tour de France-parcours toegankelijk te maken.

Inclusieve oplossing

De vraag van de klant vertaalde Dedicon naar een tastbare overzichtskaart van het parcours met teksten en legenda’s in braille. Maar Dedicon deed meer; behalve de overzichtskaart zijn ook alle bergétappes tastbaar gemaakt en gebundeld in een boekwerk in A3-formaat. Daarnaast bevat het boek tekeningen in hoog contrast en teksten in grootletter. Zo zijn het parcours en de bergétappes niet alleen te lezen door blinde wielerfans, maar ook door slechtziende Tour-liefhebbers. Kortom, een mooie inclusieve oplossing. En zo kan iedereen volop genieten van de prestaties van Bernal, Thomas, Pinot, Kruijswijk en vele andere toppers.

Overzichtskaat van de Tour de France met handen die het braille en reliëf voelen     Detail van een bergétappe-kaart met braille en reliëf

Bestellen

Het boekwerk met de voelbare kaarten van de Tour de France 2019 is te bestellen bij Bibliotheekservice Passend Lezen.

Luisterspecial
Vanaf 3 juli is ook een luisterspecial over de Tour de France 2019 beschikbaar! Daisy-CD met 120 minuten luisterplezier! Bestellen kan telefonisch via 070 – 338 15 00 of per mail: klanten@passendlezen.nl.

Gerelateerde onderwerpen

Afbeelding
handen voelen een tactisch kaart van Nederland
Afbeelding
twee handen voelen een pagina met braille
Afbeelding
Dedicon maakt vergrotingen van teksten en boeken