Yoleo

Leesgame voor het maken van leeskilometers
Kinderen die moeite hebben met lezen en daardoor weinig leesplezier beleven is een alom bekend fenomeen. Aan ouders, leerkrachten en RT-ers de schone taak deze kinderen te motiveren om vooral véél te oefenen. Makkelijker gezegd dan gedaan. Met de leesgame Yoleo van Dedicon wordt het lezen leuker. Én steeds makkelijker.

Innovatieve leesgame

Yoleo is een innovatieve game ontwikkeld door de onderwijsspecialisten van Dedicon en uiterst grondig getest door een kritisch kinderpanel. Hoe het werkt? In de digitale boekenkast van Yoleo staat een uitgekiende selectie jeugdboeken. Het kind kiest een boek uit en bepaalt zelf het lettertype, de lettergrootte en het leestempo. Een prettige voorleesstem leest synchroon met een meeleesbalkje in het boek mee. Oftewel, karaokelezen. Hoe meer het kind leest, hoe meer punten hij of zij verdient. Daarmee kan het kind zijn online kamer pimpen of verder komen in het spel. Zo wordt lezen leuker en makkelijker.

‘Yoleo maakt lezen leuk door lezen te koppelen aan een innovatieve game.’

De voordelen van Yoleo:

  • Meer leesplezier
  • Ideaal bij leesproblemen
  • Voor school of vrijetijd
  • Ruim aanbod jeugdboeken
  • Uniek: hybride leesvorm (lezen én luisteren)
  • Gratis toegang via site of app

 

Enkele ervaringen

"Snel succes boeken met lezen. Dat kan met Yoleo. Elk kind wil leren lezen. Yoleo is een prachtige manier om kinderen in boeken 'te lanceren'. Laatst vertelde een moeder dat ze haar dochter voor het eerst had zien giechelen bij een boek. Als kinderen merken dat ze wél zelfstandig en met plezier kunnen lezen, motiveert dat enorm!" Esther Molema, dyslexiespecialist

"Max heeft dyslexie, maar leest met Yoleo leuke en spannende boeken. Lezen met Yoleo vond Max meteen fijn. Wat hem aanspreekt is het balkje dat meegaat in de tekst. Hij heeft een brede interesse en kan nu boeken kiezen die passen bij zijn belevingswereld. Door dat succes zit hij ook veel lekkerder in zijn vel."
Linda, moeder van Max

Meer weten over Yoleo

Afbeelding
Portretfoto Wendy Eldijk

Wendy van Eldijk

Productmanager / Accountmanager

Andere audio producten

Afbeelding
tekst met een gearceerd woord
Afbeelding
applicatie Lex op smartphone