13 artikelen

 • Marjolijn toont de verlovingsring die ze van Wilbert heeft gekregen
  ‘Wil je met mij trouwen?’
  Marjolijn is slechtziend en groot fan van luisterboeken. Haar vriend Wilbert besloot haar te verrassen en wel met een heus huwelijksaanzoek, ‘verstopt’ in een Scandinavische thriller! Daar werkte Dedicon graag aan mee!
 • een vrouw knijpt haar neus dicht alsof ze iets smerigs ruikt
  Scheetjes en nette pakken
  Vanuit haar werkplek ziet Hilly allerlei vergaderende mensen in de glazen ruimte naast haar. Dat levert soms hilarische momenten en binnenpretjes op. Over luistertijdschriften maken en scheetjes.
 • Een oranje lucht boven zee door de zonsondergang
  Magische plek
  Redacteur Hilly Appel interviewt mw. Oppenhuizen voor het audiotijdschrift CTM. Het onderwerp: de Marker Wadden. Een magische plek!
 • stapel tijdschriften op tafel
  Unieke collectie luistertijdschriften
  De onafhankelijke redactie De Voorste Kamer maakt luistermagazines voor mensen met een visuele beperking. Ruim 16.360 minuten luisterplezier voor meer dan 3.000 abonnees.
 • processierups kruipt over de grond
  Hoe voelt een processierups?
  Dedicon maakt voor abonnees van Passend Lezen een reliëfabonnement van zes edities. Elke editie bestaat uit een voelbare tekening met uitleg in braille en op Daisy-cd. Nieuw is dat op iedere tekening een QR-code is toegevoegd voor aanvullende uitleg over de betreffende tekening.
 • voelbare tekening van logo Olympische Winterspelen 2022. Rechtsboven de QRcode.
  Voelbaar logo Olympische Winterspelen 2022
  In februari 2022 organiseert China de Olympische Winterspelen. Reden om kenmerkende beelden als het logo en de Olympische ringen voelbaar te maken voor blinde en slechtziende sportliefhebbers.
 • close-up van een okergele libelle tegen helderblauwe lucht
  Beeldbeschrijvingen voor tijdschrift Libelle
  Voor uitgeverij Sanoma maakt Dedicon beeldbeschrijvingen voor het tijdschrift Libelle. Anne Bottenheft, coördinator Beeld bij Dedicon, geeft een kijkje in de keuken.
 • voelbare tekening van aardbevingen Groningen-gasveld
  Een aardbeving die je áltijd kan voelen
  De aardbevingen in Groningen als gevolg van de gaswinning zijn al lange tijd een veelbesproken onderwerp in de media. Hoe krijgt iemand die blind of slechtziend is nu een goed begrip van een complex onderwerp als de Groningse aardbevingen?
 • een man met donkere bril zit op een bank in het park en leest een brailleboek.
  Lezen kan altijd
  Voor iedereen met een leesbeperking maken we voor de Koninklijke Bibliotheek passende leesvormen. Boeken in audio, braille, groot formaat of karaokeboek.
 • Tokio by night: kruispunt van wegen met oversteekplaatsen en gebouwen met veel kleurrijke neonreclames en afbeeldingen.
  Luistertijdschrift Cultuur, Trends en Mode
  Het magazine Cultuur, Trends en Mode is een luistertijdschrift over kunst en cultuur voor mensen met een visuele beperking. Een gesproken magazine over onze hedendaagse beeldcultuur.
 • Hollandse polders met windmolens
  Special Energietransitie
  Het staat vast: we moeten anders omgaan met onze energiebronnen. Oftewel, energietransitie. Maar wat behelst die transitie dan? En hoe leg je dat uit aan iemand die blind is? De onafhankelijke redactie van Dedicon maakte er een audiospecial over.
 • voelbaar nijntje-boek met titel Hangoor
  Nijntje voor blinde kinderen
  Voor kinderen met een visuele beperking heeft Dedicon enkele titels van nijntje voorzien van voelbare tekeningen en van tekst in braille en zwartdruk. Terwijl de kinderen worden voorgelezen kunnen ze het wereldberoemde konijn op de tast ontdekken.