Hoofdmenu

                              

Accessibility menu

Chocoladeletters in braille: “lezen is nog nooit zo leuk geweest”

Met het Paasweekend in het verschiet liggen de winkels vol met paaseieren. De focus verplaatst zich daarna alweer naar de productie van miljoenen chocoladeletters. Opmerkelijk is dat er eind dit jaar niet alleen gewone chocoladeletters verkrijgbaar zijn. Stichting Dedicon is een initiatief gestart voor de productie van speciale chocoladeletters: braille chocoladeletters!

Alternatieve leesvormen
Edwin Meijerink, manager klant en markt: “Dedicon is in Nederland dé specialist in het maken van aantrekkelijke alternatieve leesvormen voor mensen met een zicht- of leesbeperking. Een van die vormen is informatie in braille. We produceren jaarlijks miljoenen braillepagina’s. Nederland telt naar schatting 100.000 tot 300.000 mensen met een leesbeperking. Voor de braillelezers onder hen maken we nu ook chocoladeletters in het voor hen bekende schrift.”

Eerlijke chocolade
De afgelopen periode is er volop geëxperimenteerd met de juiste afmetingen, structuur en kwaliteit van de chocolade brailleletters. Alle brailleletters bestaan uit 150 gram eerlijke chocolade en worden aangeboden in een speciale verpakking, uiteraard met brailleopdruk. Er worden momenteel gesprekken gevoerd met verschillende winkeliers die de speciale chocoladeletters in hun assortiment willen opnemen.

Suggesties
De braille chocoladeletters zijn de eerste in een reeks van speciale producten in braille. Dedicon onderzoekt de mogelijkheid om ook van andere producten een speciale braillevariant te maken. Daarbij stelt de stichting zich open voor goede ideeën en suggesties. Die kunnen worden gemeld via telefoonnummer 0486-486486 of e-mail communicatie@dedicon.nl.

Over Dedicon
Veel informatie is niet toegankelijk voor mensen die blind of slechtziend zijn, of hinder hebben van dyslexie of een andere leesbeperking. Dedicon is in Nederland dé specialist in het maken van aantrekkelijke alternatieve leesvormen. Dedicon onderzoekt en ontwikkelt oplossingen die ervoor zorgen dat iedereen kan lezen wat hij wil in een vorm die bij hem past. Dedicon maakt onder meer boeken, kranten, tijdschriften, educatief materiaal en informatie in vergrote, digitale en gesproken vorm, in braille en in hybride vorm (een combinatie van beeld en spraak).

Update: chocoladeletters in braille? 1 april!